Mjölkbonde som lever sin dröm i Smålands skogar

Mycket skräp blir det

 

Ökat intresse för närproducerat och ekologiskt

Under ganska kort tid har intresset för närproducerat, vegetariskt och ekologiskt vuxit sig väldigt stort. Människor som aldrig tidigare ens reflekterat över djur, natur och miljö har plötsligt fått upp ögonen för dessa ämnen. Man vill minska de dåliga utsläppen i naturen och tar nu gärna sitt ansvar för det de handlar. Detta är givetvis goda nyheter för bl.a. svenska bönder, som kan höja kvaliteten på sina produktioner och arbeta för att ta fram kvalitet istället för kvantitet. Äter man inte kött varje dag så kan man gärna betala lite mer för det kött man köper när man köper det. Alla vinner på detta. När man köper närproducerade matvaror så stärker man samhället man lever i. Man slår ett slag för miljön också, samt den egna hälsan. Närproducerade årstideberoende matvaror är i regel de som ger bäst näring. 

 

En fåfäng bonde

Tidigare skrevs denna blogg av "mjölkbonden" Elin Svärdh som lever sin dröm på en gård i de småländska skogarna. Innehållet rörde allt som ett liv på en bondgård för med sig och man bjöds på en fantastisk inblick i allt från odling till mjölkning av kor. Samtidigt hade Elin en fäbless för skönhet och sade sig vara lite för fåfäng för det liv hon lever. Det fanns en hel del inslag som handlade om hud, hår, make-up och mode vilket gav en intressant kontrast till det övriga innehållet i bloggen. Besök gärna Elin på Instagram.

Denna blogg fortsätter att handla om samhälle, miljö, mat, hälsa och skönhet. Hoppas att du ska trivas!

 

Snygg bild, eller hur? Så här ser det ut hemma hos oss just nu. Allt utrivet, tomt, dammigt, skräpigt. Även om det är jobbigt med renovering är det så kul. Vi har verkligen sett fram emot att få det nytt och fräscht. Vi har gått och sett efter nya kök, skåpluckor, vilka vitvaror vi vill ha. Vi har faktiskt bestämt oss för att kolla begagnatmarknaden och hitta kanske ett begagnat kök, som någon helst vill bli av med och som vi kan köpa billigt. Önska oss lycka till!

Skräpet måste fraktas bort

För att få undan allt skräp, har vi faktiskt hyrt tre stora containrar. Vi hittade bra sådana hyrcontainrar på nätet, på www.hyracontainer.se. Där kan man be om en offert för att hyra container, så att man inte köper grisen i säcken. Det vill säga, att kostnaderna rusar iväg. Containrarna kan man sedan tömma var man nu kan det, och sedan slipper man se dem mer. Vi vill inte ha en massa skräp på gården. Och containrar är inte vackra att titta på.

Ser att mer behöver renoveras

Vi inser också nu när allt är bort att det är mer att renovera än vad vi insåg från början. Det visar sig att huset är i sämre skick än vad vi visste om. Man ser det när allt blir utrivet. Suck. Det är som att gå med bilen till en mekaniker, hen hittar alla möjliga fel på bilen, som man själv inte anat. Det är lite så med gamla hus, det är alltid något som behöver renoveras. Det är ett stort projekt med äldre hus, men de är desto charmigare. Det gäller bara att man har tålamod och lusten att renovera och fixa. Hur gör du? Har du något projekt som du behöver dona med?

13 jul 2017