Mjölkbonde som lever sin dröm i Smålands skogar

Ekologisk livsstil

 

Ökat intresse för närproducerat och ekologiskt

Under ganska kort tid har intresset för närproducerat, vegetariskt och ekologiskt vuxit sig väldigt stort. Människor som aldrig tidigare ens reflekterat över djur, natur och miljö har plötsligt fått upp ögonen för dessa ämnen. Man vill minska de dåliga utsläppen i naturen och tar nu gärna sitt ansvar för det de handlar. Detta är givetvis goda nyheter för bl.a. svenska bönder, som kan höja kvaliteten på sina produktioner och arbeta för att ta fram kvalitet istället för kvantitet. Äter man inte kött varje dag så kan man gärna betala lite mer för det kött man köper när man köper det. Alla vinner på detta. När man köper närproducerade matvaror så stärker man samhället man lever i. Man slår ett slag för miljön också, samt den egna hälsan. Närproducerade årstideberoende matvaror är i regel de som ger bäst näring. 

 

En fåfäng bonde

Tidigare skrevs denna blogg av "mjölkbonden" Elin Svärdh som lever sin dröm på en gård i de småländska skogarna. Innehållet rörde allt som ett liv på en bondgård för med sig och man bjöds på en fantastisk inblick i allt från odling till mjölkning av kor. Samtidigt hade Elin en fäbless för skönhet och sade sig vara lite för fåfäng för det liv hon lever. Det fanns en hel del inslag som handlade om hud, hår, make-up och mode vilket gav en intressant kontrast till det övriga innehållet i bloggen. Besök gärna Elin på Instagram.

Denna blogg fortsätter att handla om samhälle, miljö, mat, hälsa och skönhet. Hoppas att du ska trivas!

 

Har man som jag en ekologisk livsstil måste man ju ha även ekologisk hudvård, anser jag. Tyvärr är det inte särskilt vanligt med ekologisk hudvård. Varför vet jag inte. Det har väl med efterfrågan och tillgång. Finns det ingen stor efterfrågan, tar man inte in och marknadsför ekologisk hudvård. Men varför är det inte viktigt med ekologisk hudvård om vi tycker det är viktigt med ekologisk mat? Det måste ju vara lika viktigt med att ha ekologiska produkter som vi har i ansiktet, om vi nu tycker det är viktigt med ekologisk mat.

Hittade Dermalogical

Själv fick jag leta efter ekologiska produkter, men jag hittade Dermalogica. Dermalogicaprodukterna är fria från tilltäppande mineraloljor, de innehåller inte någon allergiframkallande lanolin, irriterande artificiella färg- och parfymämnen eller uttorkande alkohol. Det har gjort att Dermalogicas hudvårdsserie har blivit en av världens mest populära hudvård. Dermalogica har sedan 1986 varit marknadsledande då det gäller utveckling av innovativa och effektiva hudvårdsprodukter. Det handlar inte om lyx, flärd eller glamour utan att produkterna ska främja hudens hälsa. Dermalogica finns på sethandsally.com som är en professionell affär för hudvård och makeup, utvalda efter varumärken som står för kvalitet.

Dermalogical finns på Sethandsally

Sethandsally är en nätaffär med hudvård. Bland sin kundtjänstpersonal har de utbildade hudterapeuter eftersom mågna som har hudvårdproblem vänder sig till den affären med sina problem. Bland deras varumärken kan man hitta kända märken som Akademikliniken, Dermaceutic, Bareminerals, Eneomey, Cicamed och Decleor, Babor, Murad, Bliss, Rodial, DR Dennis Gross och Matis. Lätt att glömma, men inte desto viktigare. Många av deras produkter (inte riktigt alla ännu) är ekologiska.

16 sep 2017