Mjölkbonde som lever sin dröm i Smålands skogar

Garanterat ekologiska ägg

 

Ökat intresse för närproducerat och ekologiskt

Under ganska kort tid har intresset för närproducerat, vegetariskt och ekologiskt vuxit sig väldigt stort. Människor som aldrig tidigare ens reflekterat över djur, natur och miljö har plötsligt fått upp ögonen för dessa ämnen. Man vill minska de dåliga utsläppen i naturen och tar nu gärna sitt ansvar för det de handlar. Detta är givetvis goda nyheter för bl.a. svenska bönder, som kan höja kvaliteten på sina produktioner och arbeta för att ta fram kvalitet istället för kvantitet. Äter man inte kött varje dag så kan man gärna betala lite mer för det kött man köper när man köper det. Alla vinner på detta. När man köper närproducerade matvaror så stärker man samhället man lever i. Man slår ett slag för miljön också, samt den egna hälsan. Närproducerade årstideberoende matvaror är i regel de som ger bäst näring. 

 

En fåfäng bonde

Tidigare skrevs denna blogg av "mjölkbonden" Elin Svärdh som lever sin dröm på en gård i de småländska skogarna. Innehållet rörde allt som ett liv på en bondgård för med sig och man bjöds på en fantastisk inblick i allt från odling till mjölkning av kor. Samtidigt hade Elin en fäbless för skönhet och sade sig vara lite för fåfäng för det liv hon lever. Det fanns en hel del inslag som handlade om hud, hår, make-up och mode vilket gav en intressant kontrast till det övriga innehållet i bloggen. Besök gärna Elin på Instagram.

Denna blogg fortsätter att handla om samhälle, miljö, mat, hälsa och skönhet. Hoppas att du ska trivas!

 

Har du också sett hemska filmer på nätet, som valsar runt på olika sociala medier? Där ser man personal som slänger små kycklingar som om de vore leksaker. Som om kycklingarna inte vore levande varelser. Det är en hemsk film och visar antagligen någon kyckling-industri, som inte är i Sverige, så vitt jag vet i alla fall. Jag anser att vi måste få till stånd en human livsmedelsindustri. Livsmedel – låter inte det ganska hemskt? När slutar djuren vara djur och blir reducerade till livsmedel? Är man uppvuxen på landet, som jag, då är djuren en naturlig del av ens vardag. Det är omöjligt att de skulle kunna bli "livsmedel". De är djur ända till de slutar andas. Vi behöver fler köttbönder som lever och arbetar så här. Det är så viktigt!

Allt levande måste värnas

Det kanske låter som en paradox att en köttbonde tycker att allt levande ska skyddas, men så paradoxalt kan det vara. Man kan ha repekt för djurens liv, samtidigt som man är köttbonde. Man kan bry sig om djuren ända till det är dags för slakt. Och även då kan man se till att de slutar sina dagar på ett humant sätt. Punkt. Det gäller alla djur, även de kycklingar, som skildras i de hemska filmerna på Facebook. Personligen känner jag kycklinguppfödare och äggproducenter som behandlar sina djur på ett respektfullt sätt. Därför kan jag rekommendera ägg Uppsala som är en human äggproducent Uppsala heter Uggelsta ägg i Uppsala. Dit kan du åka och köpa ekologiska ägg när som helst. De föder upp hönor på ett respektfullt sätt.

15 sep 2017