Mjölkbonde som lever sin dröm i Smålands skogar

Så städar du ekologiskt!

 

Ökat intresse för närproducerat och ekologiskt

Under ganska kort tid har intresset för närproducerat, vegetariskt och ekologiskt vuxit sig väldigt stort. Människor som aldrig tidigare ens reflekterat över djur, natur och miljö har plötsligt fått upp ögonen för dessa ämnen. Man vill minska de dåliga utsläppen i naturen och tar nu gärna sitt ansvar för det de handlar. Detta är givetvis goda nyheter för bl.a. svenska bönder, som kan höja kvaliteten på sina produktioner och arbeta för att ta fram kvalitet istället för kvantitet. Äter man inte kött varje dag så kan man gärna betala lite mer för det kött man köper när man köper det. Alla vinner på detta. När man köper närproducerade matvaror så stärker man samhället man lever i. Man slår ett slag för miljön också, samt den egna hälsan. Närproducerade årstideberoende matvaror är i regel de som ger bäst näring. 

 

En fåfäng bonde

Tidigare skrevs denna blogg av "mjölkbonden" Elin Svärdh som lever sin dröm på en gård i de småländska skogarna. Innehållet rörde allt som ett liv på en bondgård för med sig och man bjöds på en fantastisk inblick i allt från odling till mjölkning av kor. Samtidigt hade Elin en fäbless för skönhet och sade sig vara lite för fåfäng för det liv hon lever. Det fanns en hel del inslag som handlade om hud, hår, make-up och mode vilket gav en intressant kontrast till det övriga innehållet i bloggen. Besök gärna Elin på Instagram.

Denna blogg fortsätter att handla om samhälle, miljö, mat, hälsa och skönhet. Hoppas att du ska trivas!

 

 

Visste du att man kan städa ekologiskt? Dessutom kan du städa med många ingredienser som du har i ditt skafferi. En väldigt bra sak att städa med är ättika. Det kanske drar ner lusten att äta ättika i fortsättningen, men ättika innehåller etansyra, en alkohol som tar bort bakterier. Kan med fördel användas i avloppet. Har du ett riktigt stort stopp i avloppet kan du blanda det med bakpulver och får en riktigt propplösare. Koka vatten och häll i. Så, hur du kan städa med ekologiska saker presenteras här, hur du kan städa badrum:

Så städar du badrummet miljövänligt

Rengör kakel och klinker Häll i ättika i en sprayflaska och vatten. Spruta på kaklet, låt stå, torka av. Har du smuts i fogarna, spraya i fogarna och ta en tandborste och rengör.

Rengör toastolen Spruta med ättika-och-vatten-blandningen, låt stå, torka av.

Handfatet och kranen Lägg salt där det är som smutsigast runt kranen. Ta sedan en grape, dela den, och gnugga tillsammans med salt på handfatet.

Rengör spegeln spruta lite raklödder på spegeln och torka med ett papper utan ludd.

Skura badrumsgolvet Häll varmt vatten och såpa i en skurhink. Svabba till sist badrumsgolvet. Har du en svår fläck på golvet, ta sprayflaskan med ättika och låt stå och svabba sedan med såpavattnet. Lycka till!

23 sep 2017