Mjölkbonde som lever sin dröm i Smålands skogar

Svensk sommar då byggs det

 

Ökat intresse för närproducerat och ekologiskt

Under ganska kort tid har intresset för närproducerat, vegetariskt och ekologiskt vuxit sig väldigt stort. Människor som aldrig tidigare ens reflekterat över djur, natur och miljö har plötsligt fått upp ögonen för dessa ämnen. Man vill minska de dåliga utsläppen i naturen och tar nu gärna sitt ansvar för det de handlar. Detta är givetvis goda nyheter för bl.a. svenska bönder, som kan höja kvaliteten på sina produktioner och arbeta för att ta fram kvalitet istället för kvantitet. Äter man inte kött varje dag så kan man gärna betala lite mer för det kött man köper när man köper det. Alla vinner på detta. När man köper närproducerade matvaror så stärker man samhället man lever i. Man slår ett slag för miljön också, samt den egna hälsan. Närproducerade årstideberoende matvaror är i regel de som ger bäst näring. 

 

En fåfäng bonde

Tidigare skrevs denna blogg av "mjölkbonden" Elin Svärdh som lever sin dröm på en gård i de småländska skogarna. Innehållet rörde allt som ett liv på en bondgård för med sig och man bjöds på en fantastisk inblick i allt från odling till mjölkning av kor. Samtidigt hade Elin en fäbless för skönhet och sade sig vara lite för fåfäng för det liv hon lever. Det fanns en hel del inslag som handlade om hud, hår, make-up och mode vilket gav en intressant kontrast till det övriga innehållet i bloggen. Besök gärna Elin på Instagram.

Denna blogg fortsätter att handla om samhälle, miljö, mat, hälsa och skönhet. Hoppas att du ska trivas!

 

Nu är sommaren här med både värme och sol. Idag är det mest regn, en typisk svensk sommardag, helt enkelt. Annars har vi haft flera dagar med torrt och soligt väder. Är man bonde som jag, är det vädret som styr jobbet. Hade det inte varit för regnet hade vi haft höbärgning. Juni och juli är högsäsong för bönder. Det är intensivt och jobbigt men det måste göras, och om man inte jobbar, vad ska man annars göra? Ha semester? Det går inte när man är bonde, i alla fall inte på sommaren.

Vi bygger ut

Samtidigt bygger vi ut och ska göra hus för fler djur. Djuren håller på och växer ur sina hus, så nu bygger maken för att de ska få det större. Det är bra på sommaren att se över husen då djuren ändå är ute dygnet runt. Jag kan tänka mig att många fler än vi passar på att bygga ut just när det är sol och torrt väder. Det är perfekt att bygga nu. Som är bonde är vi vana vid byggande, det lär sig från barnsben, men den som gör det och inte är van kan kika in på den här sidan utbyggnadhus.se som handlar om allt som har med utbyggnad att göra.

Det är en pedagogisk sida som ger tips om vad man bör tänka på innan man bygger ut och bygger till, som burspråk, utbyggnad eller en takkupa. Här kan du få veta alla praktiska tips, hur du ansäker om bygglov och vad du bör känna till. Bra information, helt enkelt. Lycka till!

26 jun 2017