Sit-ups, chin-ups eller armhävningar?

Du som jobbar som bonde behöver väl inte träna? Jo, det behöver jag absolut! Att jobba på en lantgård bryter ner kroppen rätt snabbt och även om man får rätt bra styrka av att kasta runt balar, mocka och bära saker så är det rätt sällan vi gör det på ett helt korrekt sätt. Med lite träningspass då och då så blir det dock rätt bra. Men hur tränar jag?

Jag kör rätt mycket pass utan redskap, jag har en stång för pull-ups i ladugården men i övrigt så använder jag mest kroppen. Man kan bygga en chinsstång själv eller så köper man en. På fitnessfrank.se kan du läsa mer om du är ute efter en bra för hemmabruk. 

3 sätt att träna utan redskap

  1. Sit-ups: Lägg dig på rygg med hälarna i golvet. Böj lätt på knän och res sedan huvud och bål uppåt. Lägg dig sedan ner igen. Håll gärna händerna på bröstkorgen eller axlarna och tänk på att göra långsamma rörelser. 
  2. Utfall: Stå upp med fötterna lika brett isär som dina axlar är breda. Ta ett lång kliv framåt med en fot och böj det andra benet. När främre foten landat, böj det benet i 90 grader och gå sedan tillbaka till stående. Byt till andra foten. 
  3. Hunden som hälsar: Stå på alla fyra på golvet. Spänn din mage och sträck ditt vänsterben rakt bakåt medan du sträcker höger arm rakt framåt. Gör dig så lång du kan och byt sedan fot och arm. 
27 Nov 2022