Bli av med semesterhullet

Varför blir det så varje år? Att man lägger på sig ett missprydande lager späck runt midja och armar lagom till att vardagen kickar in efter semestern. Det känns riktigt tråkigt att börja årets största nystart med att vara helt ur form, men ändå utsätter man sig för det år efter år. Semestern är välbehövlig och underbar på många sätt, men den är också en gigantisk formfälla.

Ett kilo per semestervecka

Själv vägde jag mig i morse, efter att ha skippat det helt den senaste månaden, och sedan min senaste vägning så har jag gått 4 kg plus. Fyra kilo på ungefär lika många veckor. Inte så kul! Nu blir det till att satsa järnet för att få väck semestervalkarna hyfsat fort, även om det kommer ta ungefär dubbelt så lång tid att få bort dem som att få dit dem. Varför är det så? Så himla trist.

Banta hälsosamt

Jag ska testa att banta med Fitline och en massa nyttiga sallader denna gång, på rekommendation av en god vän. Det ska tydligen göra processen lite enklare och hälsosammare och det är ju något jag verkligen förespråkar idag. Hetsdieter och svält leder inte till något positivt och jag är helt enkelt för förtjust i mig själv för att vilja utsätta mig för sådana plågor. Ingen bör göra det. Man ska inte behöva gå hungrig och man ska inte bara fokusera på viktnedgång, utan snarare att bli av med fett till förmån för muskler.

Samtidigt ska jag komma in i rätt rutiner igen med promenader och lite styrketräning. Det blir nog ordning på torpet hyfsat fort (intalar jag mig).

31 Aug 2017