Gör bästa caffe latten

Caffe latte, eller kaffe med varm mjölk som det heter på svenska, det kan man göra hemma, bara man ser till att ha en bra mjölkskummare. På bästitest365 kan du jämföra flera sådana!

En Caffe latte består av cirka 20% kaffe och 80% mjölk och serveras oftast i ett högt glas. Du ska värma upp mjölken samt skumma den., Det går att göra med en skumvisp eller med en maskin, du väljer själv. 

Brygg kaffe, gärna starkt sådan som espresso. Det brukar vara 3-6 cl starkt kaffe och 2 dl varm mjölk i en latte. Om du inte har en espressobryggare kan du brygga espressoliknande kaffe i en så kallad mokabryggare. Det går även bra att använda dig av bryggkaffe, gärna mörkrostat då. 

Hur man skummar mjölk för hand

Om du ännu inte har köpt en mjölskummare, men vill göra en caffe latte, så kan du  få till ett läckert mjölkskum för hand. Det enklaste sättet för att skumma mjölk utan maskin är att följa dessa steg.

Värm mjölken.
Vispa den ordentligt med en bra visp och det i en fram och tillbaka-rörelse.

Om du har en elektrisk mixer i köket ger detta ännu bättre resultat. Du kan också använda en mixer för en bra mängd skum.

Dock är det ju allra bäst att satsa på en bra mjölkskummare. Besök gärna den sida jag nämnde för att se vad det finns samt läs om vilka som är bäst i test.

3 Mar 2022