Hur tänker man mer på miljön?

Många personer vill gärna leva miljövänligt och ekologiskt, men är osäkra på hur man ska göra det. Man tänker på växthuseffekterna och vad man kan göra för att minska sina egna utsläpp. Det finns mycket man kan göra, på egen hand, för att tänka miljövänligt och handla miljövänligt. Det finns en mängd tips på nätet om hur du ska tänka och leva så miljövänligt som möjligt. Alla kan göra något, för det är bättre än inget. Nedan så ger även jag dig lite tips!

Hur du kan leva mer miljövänligt

Det finns ett par saker i vardagen som du kan göra för att du ska kunna leva mer miljövänligt. En av dessa saker är att köra en bil, som drivs av el, eller av etanol. Andra saker du kan göra är att tänka på din egen sophantering. Du kan återvinna och sopsortera olika material och slänga dem där de hör hemma. Se över vad du har för olika sorters tvättmedel hemma, en del sköljmedel är giftiga för miljön, men det är inte alla som vet. Det går att använda sig av ättika i stället, då detta gör  tyger mjuka, samt att det är ett mer miljövänligt alternativ. Om du vill att kläderna ska dofta gott, så kan du ta olika eteriska oljor.

Andra saker som är bra att göra är att minska på användandet av plast. Det finns andra alternativ. Tygpåse istället för plaspåse, glasburkar istället för plastburkar och så vidare.

 

9 Feb 2018