Inte så kul med halsbränna

Halsbränna, det är mindre kul att drabbas av. Dock är det ändå rätt många som har problem med det. Jag själv kan få det någon gång. Då brukar jag använda Gaviscon. Läs gärna mer om det på www.gaviscon.se. Grejen är ju att man bör ändra på annat, om det är så att man ofta känner av halsbränna. Mycket av det kan bero på vad man äter till exempel. Viss mat ger nämligen mer halsbränna än annat. Det jag själv får det av är om jag äter mycket vitt bröd. Annan mat som kan orsaka det är tora måltider, fet mat eller starkt kryddade rätter så väl som syrliga saker.

Tips mot halsbränna

Även om Gaviscon fungerar bra, är det ju smart att låta bli vissa saker som man vet ger halsbränna, som med maten jag nämnde ovan. Man bör även undvika att äta allt för mycket och för nära sänggåendet. Är man överviktig kan även det ge halsbränna i tid och otid, så det kan vara bra att försöka bli av med några kilo.

Stress påverkar med. Nu är det inte alltid lätt att sluta stressa, men försök, för det orsakar ju besvär som halsbränna.

Har man halsbränna på natten så är det bra att sova med huvudet högt.

Huskurer?

Det finns en massa olika huskurer på nätet som sägs kunna hjälpa om man får halsbränna, men, det bästa är nog ändå att ha Gaviscon hemma eftersom det hjälpere direkt mot det. 

28 Jan 2022