Kosttillskott för hund?

Många hundägare är det som ger sina hundar matrester från det man själv ätit, men det är inte så bra att göra, då det inte innehåller allt det en hund måste ha samt att det ibland finns giftiga saker som lök med mera. En hund måste ha en välbalanserad kost. Att komplettera en välbalanserad kost med kosttillskott är bra ilbland, då det kan ge en vackrare päls eller motverka  led- och hudbesvär. Just mot ledproblem är glukosamintillskott bra. Läs mer om det på husdjursrevyn.

Bra mat i första hand

Fokus bör först läggas på att ge rätt foder till hunden, som innehåller det som den behöver. I de flesta fall får våra hundar i sig alla nödvändiga vitaminer och mineraler via en allsidig kost eller ett helfoder. Om man upplever att hunden har älsavfall, lös mage, trötthet eller vad det nu kan vara så är det viktigt att först utreda varför, genom att besöka veterinären. Alltså inte försöka att behandla på egen hand med diverse tillskott. 

Vanliga åkommor som kan lindras av kosttillskott

En av de vanligaste hälsoproblemen bland hundar idag är nedsatt rörlighet i lederna. Det kan bero på ålder men drabbar även yngre hundar. Vid ledproblem är det extra viktigt att motverka eventuell övervikt, eftersom det ger extra belastning på lederna. Det kan det vara bra att satsa på ett bra kosttillskott som hjälper hunden.

Andra vanliga hundåkommor är hud- och pälsproblem. Ibland beror det på allergier som kan ge eksem och hudinfektioner. Idag finns många produkter med fettsyror som kan lindra och motverka dessa problem.

18 Nov 2020