Miljövänligaste städningen

Nu har vi ju vaknat över hur vi förstör vår miljö. Vi ska fiska upp all plasten i havet, inte bara sopsortera. Vi äter alltmer grönt, inte bara för den egna hälsans skull utan för att inte belasta jordens resurser allt för mycket. Vi väljer miljövänligt i affärerna. Allt detta är så bra. Äntligen, säger jag bara till det!

Mammas husmorsknep miljövänligt

Den senaste tiden har jag allt oftare kommit fram till att min mamma (tyvärr) hade rätt. Nu är det ett tag sedan hon var aktiv i köket, eller i mitt barndomshem, men minnet av hur hon stökade omkring i vårt kök finns kvar. Hon var en "gammaldags" hemmafru. Pappa jobbade. Hon tog hand om oss, barn och vårt hus. Pappa kom hem, sparkade av sig skorna, satte sig i fåtöljen med sin tidning. Hon serverade mat, dukade, diskade, satte sig sedan och stoppade strumpor, eller pratade med pappa. Senare när vi växte upp och inte bodde hemma längre, arbetade hon på expedition i min gamla skola. Ja, nog om henne, men hon hade många husmorsknep, som jag tänkte dela med mig här i detta inlägg. Anledningen är den att det mesta hon gjorde var väldigt miljövänligt, som städningen till exempel.

Rengöra köket

Att rengöra köket var väldigt viktigt för henne. Det var i köket hon gjorde all maten, bakade allt bröd, diskade disken, torkade och bonade golv. Det var rengöringen av köket och toaletten som hon la extra energi på att få det rent. Hon växte upp i den generationen när städning var viktigt. Det jag ska komma till, är hur hon gjorde och på vilket sätt det var så miljövänligt. Till exempel behövde hon inga starka rengöringsmedel för att rengöra i köket. Hon använde bara bakpulver, ättika och vanlig såpa. Märkligt nog lyckade hon få det skinande rent! Hur gjorde hon? Här kan du läsa om hennes tips för att rengöra ugn och mycket annat. Du behöver inga mirakelmedel, bara lite citron, bikarbonat, ättika och diskmedel.

11 Jul 2017