Så städar du ekologiskt

 

Visste du att man kan städa ekologiskt? Dessutom kan du städa med många ingredienser som du har i ditt skafferi. En väldigt bra sak att städa med är ättika. Det kanske drar ner lusten att äta ättika i fortsättningen, men ättika innehåller etansyra, en alkohol som tar bort bakterier. Kan med fördel användas i avloppet. Har du ett riktigt stort stopp i avloppet kan du blanda det med bakpulver och får en riktigt propplösare. Koka vatten och häll i. Så, hur du kan städa med ekologiska saker presenteras här, hur du kan städa badrum:

Så städar du badrummet miljövänligt

Rengör kakel och klinker Häll i ättika i en sprayflaska och vatten. Spruta på kaklet, låt stå, torka av. Har du smuts i fogarna, spraya i fogarna och ta en tandborste och rengör.

Rengör toastolen Spruta med ättika-och-vatten-blandningen, låt stå, torka av.

Handfatet och kranen Lägg salt där det är som smutsigast runt kranen. Ta sedan en grape, dela den, och gnugga tillsammans med salt på handfatet.

Rengör spegeln spruta lite raklödder på spegeln och torka med ett papper utan ludd.

Skura badrumsgolvet Häll varmt vatten och såpa i en skurhink. Svabba till sist badrumsgolvet. Har du en svår fläck på golvet, ta sprayflaskan med ättika och låt stå och svabba sedan med såpavattnet. Lycka till!

23 Sep 2017