Svensk sommar då byggs det

Nu är sommaren här med både värme och sol. Idag är det mest regn, en typisk svensk sommardag, helt enkelt. Annars har vi haft flera dagar med torrt och soligt väder. Är man bonde som jag, är det vädret som styr jobbet. Hade det inte varit för regnet hade vi haft höbärgning. Juni och juli är högsäsong för bönder. Det är intensivt och jobbigt men det måste göras, och om man inte jobbar, vad ska man annars göra? Ha semester? Det går inte när man är bonde, i alla fall inte på sommaren.

Vi bygger ut

Samtidigt bygger vi ut och ska göra hus för fler djur. Djuren håller på och växer ur sina hus, så nu bygger maken för att de ska få det större. Det är bra på sommaren att se över husen då djuren ändå är ute dygnet runt. Jag kan tänka mig att många fler än vi passar på att bygga ut just när det är sol och torrt väder. Det är perfekt att bygga nu. Som är bonde är vi vana vid byggande, det lär sig från barnsben, men den som gör det och inte är van kan kika in på den här sidan utbyggnadhus.se som handlar om allt som har med utbyggnad av hus att göra.

Det är en pedagogisk sida som ger tips om vad man bör tänka på innan man bygger ut och bygger till, som burspråk, utbyggnad eller en takkupa. Här kan du få veta alla praktiska tips, hur du ansäker om bygglov och vad du bör känna till. Bra information, helt enkelt. Lycka till!

26 Jun 2017