Ta hand om håret på rätt sätt

Även om mitt hår för det mesta sitter uppsatt när jag är ute med djuren, så försöker jag sköta om det på så bra sätt som jag kan. Brukar gå till frisören för att bli ompysslad lite då och då. Sist så rekommenderade min frisör mig att testa kosttillskott för håret. Det finns alltså mediciner och kosttillskott för mer hår att äta. Sedan finns det bra tips för så får du längre och starkare hår. Det är något jag ska testa i alla fall tänkte jag. Hittade även lite tips på nätet om detta med att få mer hår. Delar med mig av det jag hittade.

Tips för att få långt hår

Man ska vara försiktig med sitt hår. Om man inte vill att det ska bli allt för mycket slitage så ska man inte tvätta håret allt för ofta. Man ska även undvika att gnugga och borsta det när det är blött. Sedan är det visst bra att även udvika värmestyling. Man kan även fläta eller sätta upp håret så att det inte blir slitningar

Vårda håret på rätt sätt är även det viktigt. Man bör använda balsam vid varje tvätt och inpackning vid varannan. Produkterna ska helst inte innehålla sulfater då dessa torkar ut håret. Regelbunden klippning av topparna gör att hårstråna mår bättre. Man kan också massera sin hårbotten för att öka blodcirkulationen där.

Sedan är det även viktigt vad man äter då det kan påverka håret. Nyttig och varierad mat med mycket B- och E-vitaminer samt proteiner är hälsosamt för håret.

25 Sep 2019