Tankar kring framtiden

Livet som bonde är egentligen det bästa som finns och det skulle krävas rätt mycket innan jag byter jobb, det kan jag lova. Det finns dock dagar då jag ändå går och funderar på hur framtiden kommer att se ut. Kommer jag att ha kvar lantbruket, eller kommer jag att bli tvungen att sadla om och hitta något annat att jobba med när jag blir äldre? Det är många tankar som snurrar omkring när jag börjar fundera och en av de saker jag tror att jag skulle gilla är att pyssla med matlagning. 

Men då vill jag fortfarande vara min egen chef

Det skulle vara rätt skoj att starta en egen restaurang tror jag. Visst är det en hel del jobb och massor man inte har koll på idag. Men allt sånt går att lära sig! Satt faktiskt en stund tidigare idag och kikade på nätet och hittade ett företag som heter Attenda som är konsulter för restauranger. Hos dem kan man få bra tips för att starta sin firma och det är ju inte dumt att få lite hjälp. 

Ekologiskt är nog bäst

Om jag skulle ta steget fullt ut och börja om på ny kula så blir det nog mest troligt en restaurang. Där tänker jag mig att jag kommer att laga riktigt god husmanskost tillagad med kärlek och värme på ekologiska produkter och speciellt närproducerat. Men än så länge är det bara fantasier och drömmar och så länge jag älskar att vara bonde så kommer jag att fortsätta med det. 

23 Feb 2018