Terapi på olika sätt

Jag ser livet på landet som terapi. Inte bara terapi såklart, men när jag fattade beslutet att gå all in med bondelivet så var en viktig anledning att jag mår så bra med fötterna i myllan och händerna på djurens pälsar. När jag känner mig deppig går jag ut och andas in doften av stall eller ängar och klappar gärna en mule eller två, det hjälper alltid! 

Stalldoft och mjuka mular

Alla har vi väl någon sådan grej; något som får oss att se mening och känna hoppa och inre frid. För vissa är det stalldoft och mjuka mular och för andra är det shopping, träning eller resande. Jag dömer ingen. Det tog tid för mig att inse hur viktigt det var för mig, för jag har ju också andra intressen - som skönhet - och de går inte alltid hand i hand med gummistövlar och grepar. Men vi är ju unika allihop och så ska det få vara.

Vägledning

Jag fick faktiskt hjälp med psykoterapi i Malmö en period, när allting snurrade på som bäst inom mig och jag stod vid ett vägskäl. Det hjälper enormt att ha någon att bolla tankar och känslor med, och få lite personlig vägledning av. Någon utomstående utan personliga band till en. Det hjälpte och stärkte i alla fall mig något enormt! 

Idag älskar jag mig själv, alla aspekter inifrån och ut. Jag älskar att jag kan gå omkring i mjukiskläder och gummistövlar de flesta dagar och sedan klä upp mig och sminka mig när andan så faller på. Jag trivs med vem jag är.

12 Sep 2017